“Bij Systematic Vacuum krijg je waar voor je geld!”

Jos Mensink, Hoofd Techniek bij Zwanenberg Food Group Lupack

Zwanenberg“De belangrijkste reden om Systematic Vacuum het onderhoud van onze vacuümpompen te laten doen, is de praktische manier van werken en de kwaliteit/prijsverhouding. Het voordeel bij hen is dat ze onderzoeken waar het probleem ligt en dat vervolgens gaan oplossen. Er wordt niet standaard of overbodig gereviseerd. De werkwijze is heel helder. Naast de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden wordt door de monteur een aantal metingen gedaan. Vervolgens geeft Systematic Vacuum bij afwijkingen advies wat er met de vacuümpomp moet gebeuren. Wij kunnen keuzes maken en dat bevalt ons prima. Daarbij denken ze goed met ons mee in oplossingen. Recent was er een pomp die voor groot onderhoud moest. Zij komen dan met het idee om een pomp om te ruilen, waarvan zij weten dat die op één van onze andere vestigingen als reserve staat. Dat is dan een slimme en voordelige oplossing voor ons. De samenwerking verloopt prima, de communicatie is goed en de gemaakte afspraken worden nagekomen. Bij Systematic Vacuum krijg je waar voor je geld!”

“De werkwijze van Systematic Vacuum is 100% goed!”

Marcel van den Heuvel, Manager Techniek bij PLUKON food group.

Plukon food group“Wij werken met Systematic Vacuum omdat zij professioneel zijn, goed samenwerken en de communicatie lijnen heel kort zijn. Als we bellen met een probleem, kunnen zij door hun technische kennis en ervaring heel snel een analyse maken en daarop direct anticiperen. Je wordt bij Systematic Vacuum 24/7 geholpen en bij een calamiteit hebben zij de cruciale materialen op voorraad, en indien nodig een geschikte leenpomp voor ons beschikbaar. Dit alles zonder contractvorm. Er is een vertrouwensvorm en een goede relatie waardoor een contract overbodig is. De werkwijze van Systematic Vacuum is 100% goed. Systematic Vacuum ontwerpt en ontwikkelt de installaties op dusdanig kwaliteitsniveau dat de installaties optimaal kunnen draaien en slechts beperkt onderhoud nodig hebben. Het kwaliteitsniveau van de installatie en van het onderhoud moet hoog zijn, omdat wij ons geen stilstand kunnen veroorloven. Daar is bij Systematic Vacuum alles op ingericht, kijken naar de wensen en voorwaarden van klanten en op basis van het totale plaatje met op maat oplossingen komen. Wij zijn zeer tevreden, als er op deze manier technisch, deskundig en enthousiast wordt meegedacht.”

“De beste oplossing voor de klant”

Dave Smit, mede-eigenaar van Firma Pater Broersen

The Greenery“Wij telen ijsbergsla, spitskool, boerenkool en diverse slasoorten die op een duurzame wijze, op water en in de open lucht worden geteeld. Wij gaan in ons bedrijf voor innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Via de Greenery hoorden we dat Systematic Vacuum een goed bedrijf is voor vacuümkoelen. We hebben uitgebreid met Bonne Heeringa gesproken en vervolgens een aantal bedrijven bezocht om de installatie in gebruik te zien en ervaringen te horen.

Systematic Vacuum heeft onze wensen voor het vacuüm koelen van ijsbergsla goed in kaart gebracht. De verschillende opties zijn aangeboden en uitgewerkt, waarbij het effect van de grootte van de vacuümkamer (voor 12 of 6 pallets) en de meest gunstige tijdsduur voor het koelen qua energieverbruik duidelijk in beeld is gebracht. Aansluitend hebben we met elkaar gebrainstormd om tot de beste oplossing te komen. Bonne dacht daarbij goed mee om de bestaande koeling in de nieuwe installatie op te nemen, wat een besparing gaf op de totale investering. Ik vind Bonne heel sterk in het vinden van de beste oplossing voor de klant.

Bij de plaatsing van de installatie, stond ik ervan te kijken hoe snel alles aangesloten werd. Vervolgens ging de stekker erin en de installatie deed het. Er was één klein probleempje met het koelwater, maar dat werd snel opgelost. Dat heb ik nog nooit zo meegemaakt, meestal zijn er wel kinderziektes. Omdat de in gebruik name van de installatie zo perfect is verlopen, gaf dat veel rust in het proces en voor onze medewerkers. Ik ben dan ook zeer tevreden over de kwaliteit van de installatie en over het verloop van het gehele traject. De samenwerking met Systematic Vacuum verloopt erg prettig. Bij de opstart is Bonne er zelf bij en ook tussentijds wordt er rechtstreeks en snel geschakeld.”

“Begeleiding van A tot Z”

Projectleider bij een producent van voedingsmiddelen

Worst“Wij doen zaken met Systematic Vacuum omdat zij voor de beste technische oplossingen gaan, met een goede kwaliteit/prijsverhouding. Daarnaast zijn ze enorm flexibel en worden wij echt ontzorgd. Recent installeerden wij in Engeland een nieuw centraal vacuümsysteem. Na ingebruikname bleek dat de gewenste capaciteit van de productielijnen niet werd gehaald. Systematic Vacuum reageert dan snel, loopt nergens voor weg en beoordeelt ter plaatse de situatie. De oplossing lag in een aanpassing van onze eigen productielijnen. Het voordeel voor ons is dat Systematic Vacuum zo’n project van A-Z begeleidt. Het is belangrijk de zekerheid te hebben dat de productie kan doorgaan, en die zekerheid hebben we bij Systematic Vacuum.

Innovatief meedenken

Daarnaast denkt Systematic Vacuum een stap verder met innovatieve oplossingen. Een mooi voorbeeld daarvan is het project in Aalsmeer waar de pompen van het centraal vacuümsysteem waren verouderd. Systematic Vacuum beoordeelde de situatie en gaf een compleet en goed advies. Door bestaande pompen te vervangen door één nieuwe pomp kon een behoorlijke energiebesparing worden gerealiseerd. In dit soort situaties denkt Systematic Vacuum goed mee en komt met de beste oplossingen voor de klant. Technisch is Bonne Heeringa zeer goed onderlegd, het is een prettige partij om mee zaken te doen, open en oprecht.”

“Daadwerkelijk het proces begrijpen”

Jos van Osch van Lutece, producent van champignonconserven

Champignons“Wij wilden vacuüm koeling toepassen om de champignons na de pluk snel te koelen naar een temperatuur tussen de 2 en 5° Celsius. In het voortraject met Systematic Vacuum brachten zij zo veel toegevoegde waarde mee, dat we voor hen kozen. Bonne Heeringa wilde alles weten over onze producten en wensen inzake kwaliteit en houdbaarheid van de champignons. Door in het voortraject zo open samen te werken, ontstonden er goede discussies en kwamen de mogelijkheden en risico’s goed in beeld. Het resultaat: een zeer uitgebalanceerde oplossing dankzij de enorme ervaring en specialistische kennis van Systematic Vacuum.
Een procestechnoloog deed vervolgens testen met de parameters op een kleine installatie om tot een optimale oplossing te komen, en we hebben nu een vacuümsysteem dat goed werkt, ongeacht of er 2 of 2000 kilo champignons gekoeld moeten worden. Het unieke van deze oplossing is dat het door de besturingstechniek een gecontroleerd proces is. Wij zijn zeer tevreden over de expertise van Systematic Vacuum. Ze verkopen niet alleen, maar willen daadwerkelijk het proces begrijpen om de beste oplossing te realiseren. Bovendien leveren zij kwalitatief goed werk, is de timing van het project goed en hebben ze bij het ontwerp rekening gehouden met een goede hygiëne van de installatie. Het hele traject is soepel en vlot verlopen.”

‘’Echt en Oprecht’’

Leo Koolen van Koolen Champignons

Koolen‘Wij zijn heel tevreden over Systematic Vacuum. Bonne Heeringa heeft er in het voortraject heel veel tijd en energie in gestoken om de vraagstelling te vertalen naar een installatie die precies aansloot op onze wensen. We zijn eerst gestart met kleinschalige proeven. Daarna is voor een aantal maanden een pilot-installatie geplaatst. Bonne heeft dit experiment goed gevolgd, hij is in deze periode veel langsgekomen waarbij hij zelf wil zien hoe het proces gaat en echte belangstelling heeft. Hij heeft veel geduld gehad en ons de tijd gegeven. Dan kom je tot een investering en ook dat traject is goed verlopen. De installatie is geplaatst, alles is netjes afgewerkt en afgehandeld. En als er wat met de installatie is, één telefoontje en binnen hele korte tijd wordt het opgelost. Systematic Vacuum heeft dit project uitermate goed volbracht. Bonne is echt en oprecht, daar heb ik veel respect voor.’

“Pragmatisch en gestructureerd”

Dirk Berre, technisch manager bij Scandinavian Tobacco Group

“Destijds hebben wij gekozen voor Systematic Vacuum om hun vakkundigheid en kennis van vacuümdroogtechniek. Inmiddels hebben wij 5 projecten met hen gedaan, zowel installaties voor sigaren drogen als voor het aanvochten van tabaksbalen. Systematic Vacuum beschikt over veel expertise met vacuüminstallaties en het drogen van producten. Dat maakt dat zij geen basisproduct leveren maar zoeken naar de beste klantspecifieke oplossing. De projecten verlopen gestructureerd en pragmatisch; eerst voorstudie dan een offerte, deze wordt goed doorgesproken en in gezamenlijk overleg aangepast om tot de beste oplossing te komen. Vervolgens verloopt het traject goed gefaseerd, duidelijk en volgens afspraak. Zij maken zich er sterk voor om de kennis van onze medewerkers over tabak en sigaren te combineren met hun kennis van vacuümdrogen om continue door te ontwikkelen en te verbeteren. Met deze werkwijze realiseren zij betere custommade oplossingen.

Bovendien is Systematic Vacuum na oplevering van de installatie zeer servicegericht. Wanneer er problemen zijn aan de installatie dan reageren zij snel en adequaat om de problemen op te lossen. Dat is de reden dat wij bij Systematic Vacuum blijven!”