“De beste oplossing voor de klant”

Dave Smit, mede-eigenaar van Firma Pater Broersen

The Greenery“Wij telen ijsbergsla, spitskool, boerenkool en diverse slasoorten die op een duurzame wijze, op water en in de open lucht worden geteeld. Wij gaan in ons bedrijf voor innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Via de Greenery hoorden we dat Systematic Vacuum een goed bedrijf is voor vacuümkoelen. We hebben uitgebreid met Bonne Heeringa gesproken en vervolgens een aantal bedrijven bezocht om de installatie in gebruik te zien en ervaringen te horen.

Systematic Vacuum heeft onze wensen voor het vacuüm koelen van ijsbergsla goed in kaart gebracht. De verschillende opties zijn aangeboden en uitgewerkt, waarbij het effect van de grootte van de vacuümkamer (voor 12 of 6 pallets) en de meest gunstige tijdsduur voor het koelen qua energieverbruik duidelijk in beeld is gebracht. Aansluitend hebben we met elkaar gebrainstormd om tot de beste oplossing te komen. Bonne dacht daarbij goed mee om de bestaande koeling in de nieuwe installatie op te nemen, wat een besparing gaf op de totale investering. Ik vind Bonne heel sterk in het vinden van de beste oplossing voor de klant.

Bij de plaatsing van de installatie, stond ik ervan te kijken hoe snel alles aangesloten werd. Vervolgens ging de stekker erin en de installatie deed het. Er was één klein probleempje met het koelwater, maar dat werd snel opgelost. Dat heb ik nog nooit zo meegemaakt, meestal zijn er wel kinderziektes. Omdat de in gebruik name van de installatie zo perfect is verlopen, gaf dat veel rust in het proces en voor onze medewerkers. Ik ben dan ook zeer tevreden over de kwaliteit van de installatie en over het verloop van het gehele traject. De samenwerking met Systematic Vacuum verloopt erg prettig. Bij de opstart is Bonne er zelf bij en ook tussentijds wordt er rechtstreeks en snel geschakeld.”